Λαγάνες και κυρά Σαρακοστή (Γ2')

Την Παρασκευή 15/03/2017 οι μαθητές του Γ2 έφτιαξαν τις λαγάνες τους και τις απόλαυσαν με ταχίνι και την κυρά Σαρακοστή με αλατόζυμο.

Οι δράσεις έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος " Το Γ2 ταξιδεύει στη λαϊκή μας παράδοση".

Υλικά & Εκτέλεση:

Αλατόζυμο: 3 κούπες αλεύρι, 1 κούπα αλεύρι και 1 κούπα νερό (περίπου). Αναμιγνύουμε τα υλικά και θα πρέπει να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Προχωράμε στο πλάσιμο της κυρά Σαρακοστή.

(Η κυρά Σαρακοστή τα παλιότερα χρόνια λειτουργούσε ως ημερολόγιο την περίοδο της Σαρακοστής. Κάθε εβδομάδα έκοβαν ένα από τα 7 ποδαράκια της. Η προσθήκη αλατιού είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί και τις 7 εβδομάδες).

Λαγάνες: 1 κιλό αλεύρι- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά - 2 κ.σ. κοφτές αλάτι - 4 κ.σ. ζάχαρη και νερό όσο πάρει προκειμένου το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια - σουσάμι

Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε τις λαγάνες μας και τις ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου.

Δείτε πώς τα φτιάξαμε:

1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
11 12
13 14
15 16

 Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή!

Κατηγορία: