Ψωμάκια γιαουρτιού. Η συνταγή του Α'1!!!
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 4 κουταλιές σούπας γιαουρτιού
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- σουσάμι (1 πακετάκι)
Εκτέλεση
- Λιώνω τη μαγιά σε μία κούπα ζεστού νερού
- Αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατέβουμε να αναμειχθούν καλά
- Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι (όχι όλο το κιλό) μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή
- Αφήνω 45’ να φουσκώσει το μείγμα σε δοχείο σκεπασμένο με μεμβράνη
- Πλάθω με βρεγμένα χέρια μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού
- Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφω με τον κρόκο ενός αυγού, τα αφήνω για 15’ να ξεκουραστεί η ζύμη
- Τα ψήνω στους 180° στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου 40’
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Προσοχή στο αλεύρι, περισσότερο τα κάνει πιο σφιχτά.
Δείτε πώς τα φτιάξαμε: