Ψωμάκια γιαουρτιού (Α1)

Ψωμάκια γιαουρτιού. Η συνταγή του Α'1!!!

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 4 κουταλιές σούπας γιαουρτιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • σουσάμι (1 πακετάκι)

 

Εκτέλεση

  • Λιώνω τη μαγιά σε μία κούπα ζεστού νερού
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατέβουμε να αναμειχθούν καλά
  • Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι (όχι όλο το κιλό) μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή
  • Αφήνω 45’ να φουσκώσει το μείγμα σε δοχείο σκεπασμένο με μεμβράνη
  • Πλάθω με βρεγμένα χέρια μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού
  • Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφω με τον κρόκο ενός αυγού, τα αφήνω για 15’ να ξεκουραστεί η ζύμη
  • Τα ψήνω στους 180° στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου 40’

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Προσοχή στο αλεύρι, περισσότερο τα κάνει πιο σφιχτά.

 

Δείτε πώς τα φτιάξαμε:

DSC 169 DSC 175
DSC 176 DSC 177
DSC 178 DSC 179
DSC 181 DSC 182
DSC 184 DSC 185
DSC 187 DSC 189
DSC 190 DSC 191
DSC 192 DSC 193
DSC 197  
Κατηγορία: